Terug naar nieuws

Groep 7/8

Voor de zomervakantie in 2022 zijn we benaderd door een basisschool in Kranenburg. Al in het eerste gesprek was er een goede klik.

Wat een mooie school met zoveel ruimte om de school heen. Natuurlijke begrenzing (letterlijk, er staan geen hekken maar heggen) en veel tijd voor bewegen.

Ook voor ons was er alle ruimte om mee te denken om samen een mooi traject neer te zetten.

Deze school wilde dat wij met groep 7/8 aan de slag gingen. Verbinding in de groep, meer respect voor elkaar en meer voor jezelf kiezen waren de voornaamste doelen in deze groep. We zijn gestart met een ouderavond. Op zo’n avond vertellen we ouders even wie wij zijn en hoe ons programma eruit ziet. Ook laten we ze ervaren wat het is door fysiek aan de slag te gaan.

Dit traject bestond uit 11 lessen en tijdens deze lessen komen thema’s als grenzen (aangeven, voelen en meevoelen), intuïtie, groepsdruk, samenwerken, stevig staan, ademhaling (en hoe je dat kan gebruiken) aan de orde. Tijdens alle lessen staat plezier voorop. We wisselen spel en reflectie voortdurend met elkaar af. In de laatste les ervaren alle kinderen hoe sterk ze zijn door het Plankje door te slaan! Een groot succes!

Meer nieuwsitems van Team Grip

Week tegen Pesten

Week tegen Pesten

GOED VOOR ELKAAR! Dit was dit jaar het thema van de week tegen pesten. Wij mochten dit jaar een bijdrage leveren op...

Lees meer
Het plankje

Het plankje

In onze trainingen zijn we bezig met het vergroten van de sociaal-emotionele weerbaarheid en dat doen we door fysieke...

Lees meer
Trots

Trots

Sinds januari 2020 zijn we gestart met Team Grip! Wat een stroeve start was het door de Corona.We hoorden van iedereen...

Lees meer