Rots en Water
groep 5-8

Tijdens de Rots en Water trainingen zijn we aan het werk om de communicatieve en sociale vaardigheden te vergroten. Dit alles om sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel gedrag te voorkomen en/of verminderen.

“Een bijdrage leveren en betekenisvol kunnen zijn voor een ander.”

Tijdens de training ‘Rots en Water’ leren kinderen meer over verschillende sociale situaties en de invloed van hun eigen gedrag. Door de fysieke oefeningen, rollenspellen en de veilige sfeer waarin geoefend wordt, is de motivatie en betrokkenheid van de kinderen groot. De oefeningen en spellen worden afgewisseld door momenten van zelfreflectie en kringgesprekken. Bij elke les hoort ook een werkblad met vragen die gaan over het thema van die les. Hierdoor beklijven onderwerpen meer en wordt het toepassen eenvoudiger.

‘Rots’ staat voor eigen grenzen aan kunnen geven, zelfstandig beslissingen kunnen nemen, een eigen weg kunnen gaan.

‘Water’ staat voor communicatie, kunnen luisteren, samen naar oplossingen kunnen zoeken, en de grenzen van anderen respecteren. Gaandeweg dit proces leren zij, o.a. in sociale situaties, weloverwogen beslissingen te nemen en ontwikkelen zij meer en
verschillende alternatieven voor gedrag.
Doel
Rots & Water is een weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes in het basisonderwijs. Rots & Water heeft als doel het verbeteren van zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen en tegelijkertijd het verbeteren van communicatieve en sociale vaardigheden. Daarnaast zijn preventie van geweld en het maken van eigen keuzes belangrijke leerthema’s.

De training is geschikt voor kinderen die:
• Meer zelfvertrouwen nodig hebben
• Moeilijk hun emoties kunnen uiten
• Moeite hebben met keuzes maken
• Moeilijk vriendjes kunnen maken én blijven
• Angstig of stil zijn
• Moeite hebben met kritiek geven en/of ontvangen

Rots en water groep 5 - 8

Tijdens de Rots en Water trainingen zijn we aan het werk om de communicatieve en sociale vaardigheden te vergroten.

Meer lezen

GRIP IN DE KLAS

Tijdens dit traject maken wij gebruik van de expertise die Team Grip bezit om in te zetten in groepen, zowel op de basisschool als op het Voortgezet Onderwijs.

Meer lezen

TIENERMEIDEN

Dezelfde uitgangswaarden als de Rots en Water training. Echter weet iedereen dat meisjes verschillen van jongens en daar richt deze training zich op.

Meer lezen

GRIP OP JE EXAMENS

Ben jij je al aan het voorbereiden op de examens? Loopt de spanning van binnen op als je eraan denkt? Dan is deze training iets voor jou!

Meer lezen