Het verhaal achter  Team grip

Wij zijn Karen Lievers uit IJzerlo en Marieke Wevers uit Lichtenvoorde. Beide docent bewegingsonderwijs en delen een passie voor bewegen. Vanuit die passie is Team Grip opgericht en helpen we kinderen, meiden en vrouwen om zichzelf beter te leren kennen. Hieronder ons verhaal.

Karen Lievers

Karen Lievers

Marieke Wevers

Marieke Wevers

“Een bijdrage leveren en betekenisvol kunnen zijn voor een ander.”

Naast de liefde voor haar gezin deelt Marieke een grote liefde voor sport en zorg. Dit maakt dat ze sinds 2006 voor de klas staat als docent bewegingsonderwijs binnen het Voortgezet Onderwijs. “Ik vind het ontzettend belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn, zichzelf kunnen ontplooien en dat ze dit op hun eigen manier kunnen doen. Ik probeer ze in mijn lessen succeservaringen te laten ervaren. Naar mijn idee groeit ieder kind hiervan op welke leeftijd dan ook. Het raakt me dat leerlingen veel met mij als docent delen en dat we samen werken aan oplossingen en het pad dat bewandeld moet worden. Voldoening is het goede woord wanneer de leerling meer grip krijgt op zijn of haar situatie.”

Marieke gaat iedere dag met passie naar school en krijgt energie van iedere leerling die ze een stapje verder kan brengen in zijn of haar ontwikkeling. “Binnen Team Grip hoop ik kinderen verder te brengen door ze meer grip te laten ervaren in bestaande situaties, nieuwe situaties maar ook vooral grip op wie ze zijn en hoe sterk ze zijn. Hier staat voor mij één ding centraal: een bijdrage leveren en betekenisvol kunnen zijn voor een ander.”

“Samen in beweging zijn zorgt voor verbondenheid.”

Karen geniet ervan om kinderen en jongeren te inspireren en te begeleiden om zo samen het beste in hen naar boven te halen. “Dit alles kan alleen als je verbonden bent met elkaar. Samen in beweging zijn zorgt voor deze verbondenheid. Het is fantastisch om vanuit vertrouwen, puurheid en kwetsbaarheid samen op zoek te gaan naar je beste zelf. Het is een voorrecht om dit te mogen begeleiden.” 

In haar reguliere lessen miste Karen vaak de tijd en ruimte om jongeren te coachen in hun persoonlijk ontwikkelingsproces. Daarom is ze de opleiding tot Rots & Water Trainer gaan volgen om zo vanuit een actieve en fysieke invalshoek positieve sociale vaardigheden aan te kunnen leren. Om de jongeren meer grip te laten ervaren binnen hun huidige en nieuwe situaties. “Wat mij iedere dag blij maakt is om een schakel te kunnen zijn in de ontwikkeling van kinderen. Om te zien dat kinderen meer grip krijgen op hun omgeving en op zichzelf. Dit brengt een grote glimlach op mijn gezicht en dit is wat mij drijft.”

“Het besef dat je een keuze kunt en mag maken is een enorme vrijheid.”

In januari 2020 was het zover. Team Grip stond officieel ingeschreven bij de KvK en ze konden gaan starten. Enthousiast om onze eigen visie en denkwijze uit te kunnen dragen en aan te sluiten bij hun doelgroep. Team Grip richt zich op drie doelgroepen; kinderen van 9 tot en met 15 jaar, meiden uit het voortgezet onderwijs en vrouwen.

“Een Rots en Water training wisselt spel en fysieke oefeningen af met zelfreflectie en gesprekken, om ervoor te zorgen dat iemand meer GRIP krijgt op zichzelf en zijn eigen keuzes kan maken. Iedereen heeft Rots- en Waterkracht in zich. In de trainingen laten we de deelnemers ervaren in welke situatie ze Rots- of Waterkracht in kunnen zetten.

Wij geloven dat ieder mens talenten en kwaliteiten bezit. Door het aanreiken van tools voor het vergroten van het zelfvertrouwen durven mensen weer meer te vertrouwen op zichzelf en hun eigen keuzes te maken. Het besef dat je een keuze kunt en mag maken is een enorme vrijheid.”

“Doen waar je écht blij van wordt!”

“We passen onze training aan op de groep deelnemers die we op dat moment hebben en dit geldt ook voor de locatie. Dit maakt ondernemen GAAF! Ondernemen is keihard werken. Wij zijn beide enthousiast, zitten vol ideeën en hebben veel wensen. Het heeft ons geholpen om een trechter als voorbeeld te nemen. Van een breed scala aan ideeën en wensen naar afbakenen en een gericht maar behapbaar aanbod.”