GRIP op je examens!

Ben jij je al aan het voorbereiden op de examens? Loopt de spanning van binnen op als je eraan denkt? Wordt je ademhaling hoger en slaap je er slecht van? Dan is deze training iets voor jou!

GRIP op je examens!

Je weet dat het eraan zit te komen. Dit jaar is het laatste jaar, het examenjaar. Iedereen heeft het erover, docenten voeren de druk op. JIJ moet dan nu écht examen gaan doen! 

Sommigen hebben hier zin in en vinden het fijn om de periode van het Voortgezet Onderwijs af te ronden. Velen zien er ook tegen op en weten niet goed wat er met hen gebeurd. Ze voelen zich anders als andere jaren.

In een eindexamenjaar verdubbelt dit cijfer ruim. Bijna 1 op de 4 leerlingen in het eindexamenjaar heeft te maken met eindexamenvrees. De faalangst wordt in deze laatste fase van de middelbare school heel specifiek op een onderdeel van de schoolcarrière gericht: het examen. Leerlingen die hun faalangst al jaren onder controle hebben, kunnen in het laatste jaar volledig in paniek raken bij de gedachte aan de lange zittingen in de gymzaal. Deze paniek kan negatieve invloed hebben op het functioneren van de eindexamenkandidaat.

Door onze jarenlange ervaring als mentor op het voortgezet onderwijs en weten precies wat jou te wachten staat en helpen je graag om deze aanloop rustig te laten verlopen.

Tijdens de training’ GRIP op je examens’ zullen we het theoretisch kader rondom examenvrees afwisselen met fysieke oefeningen van Rots en Water en Boksend Opvoeden. Deze methodes zorgen er beide voor dat je inzicht krijgt in hoe jij je voelt, wat je nodig hebt in stressvolle situaties en welke tools je kan inzetten in de aanloop naar en tijdens je examens.

Rots en water groep 5 - 8

Tijdens de Rots en Water trainingen zijn we aan het werk om de communicatieve en sociale vaardigheden te vergroten.

Meer lezen

GRIP IN DE KLAS

Tijdens dit traject maken wij gebruik van de expertise die Team Grip bezit om in te zetten in groepen, zowel op de basisschool als op het Voortgezet Onderwijs.

Meer lezen

TIENERMEIDEN

Dezelfde uitgangswaarden als de Rots en Water training. Echter weet iedereen dat meisjes verschillen van jongens en daar richt deze training zich op.

Meer lezen

GRIP OP JE EXAMENS

Ben jij je al aan het voorbereiden op de examens? Loopt de spanning van binnen op als je eraan denkt? Dan is deze training iets voor jou!

Meer lezen